Üniversitemiz Senatosu ABD ve İsrail'i Kınadı

Üniversitemiz Senatosu Uluslararası Hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamı kınadı.

Senatodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak Uluslararası Hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamın kınanması hakkında görüşme yapıldı.

Uluslararası Hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan ABD’nin  Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, Ortadoğu’da beklenen huzur ve güven ortamını bir kez daha tehlikeye atmıştır. ABD Yönetimi’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Filistin’in başkenti Kudüs’e taşıması, başta İslam Dünyası olmak üzere, uluslararası camiada büyük ve haklı bir infiale neden olmuştur.

ABD’nin Uluslararası Hukuka, daha özelde ise BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına açıkça aykırı bu kararından güç alan İsrail Yönetimi, barışçıl protestolar gerçekleştiren masum Filistin halkına 14 Mayıs 2018 günü ölüm yağdırmıştır. Bu katliam, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Yapılan katliamın Filistinliler için Nekbe/Felaket gününün 70. yıldönümüne denk getirilmesi düşündürücüdür. Bu Katliam, Filistin’de yaşanmakta olan insanlık dramına ve İsrail’in kanlı tarihine yeni bir sayfa eklemiştir.

Batılı ülkelerin, özellikle de İslam dünyasının yetmiş yıldır Filistin’de planlı bir şekilde devam eden soykırıma ortak ve güçlü bir tepki vermemesi, insanlık adına son derece üzüntü ve kaygı vericidir. Birleşmiş Milletlerin, aleyhte onlarca kararı olmasına rağmen bilinçli soykırım politikasına devam eden İsrail yönetimine karşı hiçbir yaptırım uygulamaması da dünya barışını tehdit etmektedir. Dünya sessiz kalsın ya da kalmasın, mazlumların sığınacak limanı olan Türkiye ve Türk halkı; bu sistemli katliamlara sessiz kalamaz, kalmadı ve kalmayacaktır. Özellikle İslam ülkeleri, Müslümanları ve İslami değerleri hedef alan İsrail’in bu katliam politikalarına karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemek zorundadır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu olarak, masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil aynı zamanda hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyor, Filistin’de yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyor, şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Prof. Dr. Murat TÜRK

Prof. Dr. Sabri ULUKANLI
Rektör Yrd.

Prof. Dr. Ali İhsan ÖZTÜRK
Rektör Yrd.

Prof. Dr. Murat TÜRK
İkt. ve İdari Bil. Fak. Dekan V.

Prof. Dr. Hasan KAYIKLIK
İlahiyat Fak. Dekanı

Prof. Dr. Eyyup TEL
Fen Edeb. Fak. Dekan V.

Prof. Dr. Zeynep ULUKANLI
Mim. Tas. ve Güz. San. Fak. Dekan V.

Prof. Dr. Mehmet Emin ÖCAL
Mühendislik Fak. Dekan V.

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Hilmi ALADAĞ
Kadirli Sos.ve Beş. Bil. Fak.Dekan V.

Doç. Dr. Bülent ÖZ
Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü