Üniversitemiz Sağlık Yüksekokul Öğrencilerinden Sağlık Taraması

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Hemşirelik haftası nedeniyle Üniversitemizde Kan Basıncı, Kan Şekeri ve Beden Kitle İndeksi taraması yaptı.

Düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ile Sağlık Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Derya Atik, Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kevser Sevgi Ünal Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Gözüyeşil ve Üniversitemiz akademik, idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Binası içerisinde kurulan stantlarda Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, 14-15 Mayıs 2018 tarihleri arası Üniversitemiz akademik, idari personeli ile öğrencilerin tansiyon ve kan şekeri ölçümleri ile beden kitle indeksi taraması yaptı. Üniversitemiz personeli ve öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılanan sağlık taramasına iki gün boyunca 196 kişi katıldı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin oluşturdukları bu farkındalık ile bilgi, becerilerini geliştirerek onlara bir anlamda pratik eğitim imkânı sağlandığını söyledi.