Üniversitemizde Yağlı Boya ve Karakalem Sergisi Düzenlendi

Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi tarafından Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde düzenlenen Yağlı Boya ve Karakalem kursuna katılan öğrencilerimizin hazırladığı eserler Üniversitemiz Kütüphane binası fuaye alanında beğeniye sunuldu.

Üniversitemiz öğrencilerinin ilgi gösterdiği kursa 20 kursiyer katıldı. İki grupta gerçekleşen kurs Kasım 2017 ile Mayıs 2018 tarihleri arasında yapıldı. Kurs sonucunda kursiyerler tarafından hazırlanan 53 yağlıboya, 30 adet karakalem çalışması Üniversitemiz Merkez Kütüphane fuaye alanında iki gün boyunca sergilendi.

Kursiyerlerin çizdiği karakalem ve yağlı boya tablolarının bulunduğu sergiyi gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Tabloları ve sergiyi beğendiğini belirterek kursiyerlerle sohbet etti.

Sergi gezisinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Dr. Öğretim Üyesi Behçet Dündar, Genel Sekreter Yardımcısı V. Necati Gök, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İ. Savaş Dündar ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Tijen Aktaş ise karakalem ve yağlıboya kursuna büyük ilgi olduğunu belirtti.