Üniversitemizde Akademik Teşvik ve Biniş Giydirme Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz 2016-2017 yıllarında bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla Üniversitemize katkı sağlayan ve akademik kariyerlerinde yükselme gösteren akademisyenlerimiz için ''Akademik Teşvik - Yükselme Ödül Töreni'' düzenlendi.

Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde düzenlenen Akademik Teşvik Töreni'ne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Fakülte Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Öğretim Üyeleri ve davetliler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, ”Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmasına katkı sağlayacak ve bu üstlendiği sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir. Bu bağlamda, gençlerimizin milli ve yerli fikriyatından, tarihlerinden, kültürlerinden, medeniyetlerinden uzak durmadan; almış oldukları bilgiler sayesinde geleceğimizi inşaa edeceklerine inancım tamdır. Gençlerimizin bu şekilde yetiştirilmesinde en büyük pay çok değerli akademisyenlerimize aittir. Bu vesileyle akademisyenlerimize çok teşekkür ediyor ve yıllardır yürütmekte olduğunuz akademik ve idari görevlerinizde başarılar diliyorum. Ayrıca hepimizin ayrı ayrı bireysel gayret ve özverili çalışmalarının devam etmesiyle gençlerimizin de gelecekte de çok önemli görevler üstleneceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türk, ”2017 yılı için; yurtdışı görevlendirmeyle 58 akademisyene; Yurtiçinde ise 196 akademisyene görevlendirme yapıldığını, BAP destekleri ile yaklaşık 1.5 milyon TL, kütüphane olarak 1 milyon TL harcandığını, her akademisyen başına yıllık sadece bilgi ve akademik çalışma için yaklaşık 7 bin 500 TL para harcandığını ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “2016 yılı sonunda 121 olan Öğretim Üyesi sayısı 14 Mayıs 2018 tarihi itibariyle 128 oldu. Şuanda başvuru süresi bitmiş 1 ve müracaatı devam eden 2 Öğretim Üyesi ilanı mevcuttur. Bu akademisyenlerimizin aramıza katılmasıyla daha da güçlü olacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından yayın yapan akademisyenlere ve ilk defa Web of Science’de taranan akademik çalışmaları ile katkıda bulunan idari personel ile Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Teşekkür Belgeleri takdim edilirken törenin son bölümünde ise geride bırakılan akademik yıl içerisinde akademik aşama yapan ve OKÜ’ye yeni katılan öğretim üyeleri için düzenlenen biniş giydirme töreni yapıldı.