Üniversitemizde 3. Atık Metal Malzeme Sergisi 2018 Açıldı

Üniversitemize bağlı Osmaniye Meslek Yüksekokulu (OMYO) Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin atık metal malzemeleri kullanarak oluşturdukları 3. Atık Metal Malzeme Sergisi 2018 açıldı.

3. Atık Metal Malzeme Sergisi 2018’in açılışına Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, OMYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Bülent Önal, Öğr. Gör. Alper Yıldırım, OMYO El sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Yunis Yılmazer, OMYO Teknikeri Ali Ayur ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Makine ve Metal Teknolojileri Programı öğrencilerinin atık metalleri kullanarak ürettikleri tasarımların sergilendiği serginin Merkez Kütüphanesi fuaye alanındaki açılışını gerçekleştiren Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Daha duyarlı bir toplumun oluşması için serginin hayırlı olmasını diledi.

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde açılan sergide bilgiler veren OMYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Bülent Önal, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri bu sergiyi her yıl düzenli olarak yapmayı planlıyoruz. Bu yılki sergimiz öğrencilerimizin bahar sezonu çalışmaları olduğunu söyledi.

Atık Metal Sanatının görsel medya ve sanal dünya ile robotlaşan topluma, yok olmuşluktan varoluşu, yeni bir yaşamı yeniden dirilişi öğrettiğini söyleyen Önal, Üniversitemiz öğrencileri tüketim toplumunun artıklarını hurdalarını sanata dönüştürdü. Hızla büyüyen teknolojik gelişmelerin unutturmaya çalıştığı sanatı yeniden teknolojiyle barıştırdılar.” dedi.

9-11 Mayıs tarihlerinde Merkez Kütüphane ’de açık olacak olan 3. Atık Metal Malzeme Sergisi 2018’de 60 tane atık metal heykeli, 6 cam ve metal pano ile 1 seramik pano sergileniyor.

Daha sonra Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk ve beraberindekiler, sergide yer alan malzemeleri inceledi.