OKÜ Merkez Kütüphane 7/24 Çalışma Alanı Çok İlgi Görüyor

Rahat, sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırma yapmak için Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin daha verimli ders çalışmalarını ve performanslarını arttırabilmelerine imkân tanıyan Merkez Kütüphanemiz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin ikinci yarısında (Bahar Döneminden itibaren) kütüphanemizin açık kalma süresini hafta içi 24:00’e kadar kullanıcılarının hizmetine açılmıştı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphanesi ülkemizin en büyük kapalı alana sahip kütüphanesi olmakla beraber (14723 m2) kitapların bulunduğu alanlar kadar daha çok kullanıcıların sosyal ve çalışma alanlarına önem vermiştir. 16 adet grup çalışma salonu, 34 adet tek kişilik çalışma salonu, binanın 4 köşesine yerleştirilmiş özel koltuklar ve sehpalarla donatılmış rahat çalışma salonları, toplam 5 adet salona yerleştirilmiş 2 kişilik ve 4 kişilik masalar ve 2 adet 7/24 çalışma salonu ile bunu göstermektedir. Kullanım istatistikleri düzenli olarak takip edilerek aşırı talep olduğu ve kullanım yoğunluğu olduğu fark edilen 7/24 salonlarına ek olarak 30 adet tek kişilik masa eklenmiştir.  Kütüphane içinde herkese yetecek yer olmasına rağmen ilgili alan (7/24 salonları) ulaşım kolaylığı nedeniyle aşırı rağbet görmektedir.

Bu ihtiyaca duyarsız kalmayan Sayın Rektörümüzün talimatları ile 7/24 Salonlarının bulunduğu ön fuaye alanına 30 adet tek kişilik çalışma masaları eklenerek ders çalışmak, araştırma yapmak üzere kütüphanemize gelen araştırmacıların ihtiyacına cevap verilmiştir. Bu kapasite artışı ile 7/24 salonlarımızda toplam 150 kişi aynı anda hizmet alma imkânına sahip olmuştur.

Aynı anda 2012 kişi yararlanabilecek kapasiteye sahip Üniversite kütüphanemizden şu anda 1300 kişi aynı anda oturup araştırma yapma imkânına sahiptir.

Üniversitemizin eğitim – öğretim ve bilimsel faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla; her türlü bilimsel materyali sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak üzere kurulmuş olan Üniversite Kütüphanemiz bilgi kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmayı sağlamak amacıyla her düzeydeki kullanıcıya kurum içinde ve dışında elektronik ortamda 24 saat hizmet veriyor.

Kütüphanemiz (31 Aralık 2017 tarihi itibari ile) basılı kitap olarak  63.421, (MYO’larla birlikte ~69.035 adet basılı kitap), 163.505 elektronik kitap (Abonelik modeli), dergi sayısı ise  (elektronik ortamda-TUBITAK-EKUAL desteği ile ) 23.623 adet, 1.220 konferans bildirisi, 3.341 standart sahibidir.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Başta Üniversitemiz öğrencileri, idari ve akademik personeli olmak üzere bölge halkının Merkez Kütüphanemizden en sağlıklı bir şekilde yararlanabilmesi için 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin ikinci yarısından itibaren Kütüphanemizi hafta içi saat 24:00’e kadar açmıştık. ‘Öğrencilerimize bir sürprizim olacak. Ara sınav ve Yıl sonu sınavlarının bulunduğu hafta sonlarında da Kütüphanemizi Saat 10.00-16:00 arasında da açıyoruz’ Bu hizmetin sunulmasında emeği geçen tüm kütüphane çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.