Üniversitemizde 97. Yılında İstiklal Marşımızın Bilinmeyen Hikâyesi Başlıklı Konferans Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde  “97. Yılında İstiklal Marşımızın Bilinmeyen Hikâyesi” başlıklı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen konferansa M. Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan konuşmacı olarak katıldı.

“97. Yılında İstiklal Marşımızın Bilinmeyen Hikâyesi” başlıklı konferansa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Doğaner, OKÜ FEF Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halil Özdemir, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demiral, İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arif Atalay, Üniversitemiz öğrencileriyle davetliler katıldı.

M. Akif Ersoy'a ‘duyarlılık’ oluşturmak amacıyla bu konferansı düzenlediklerini ifade eden Birlik Vakfı Osmaniye Şube Başkanı Hamit Coşkun, konferansa katılan M. Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan’a teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Osmaniyeli İlahi Sanatçısı Yusuf Karaburç da iki eser seslendirdi.

Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan konuşmasında tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında “Türk milleti her zaman kadınını baş tacı eden bir millettir.” dedi.

M. Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, dedesi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili olarak şunları söyledi; “Dedem manevi bir nedendir. Bizzat Mustafa Kemal tarafından görevlendirilmiştir. Halkın yanında hakkın yanındadır. Hiçbir tarafın adamı olmamıştır. Kendidir, olduğu gibidir. Onun için onu sevip bağrımıza bastık. İnancından hiçbir zaman vazgeçmemiştir. İnsanlara güven vermiştir. Dostlarına çok bağlıdır. Dostları için ise taşınan biridir.  Sade yaşamı tercih etmiştir.”

Konferansın sonunda Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Birlik Vakfı Osmaniye Şube Başkanı Hamit Coşkun konferansın konuşmacıları M. Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan’a plaket, çiçek ve hediye takdim etti.