Üniversitemizde İŞ'te Tam O An Başlıklı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla <<İŞ>> te Tam O An başlıklı konferans Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un eşi Sevilay Coşkun, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın eşi Kudret Gökduman, çok sayıda akademisyen ve Üniversitemiz öğrencisi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konferansa konuşmacı olarak katılan İtalya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Yazar-Eğitmen Mehpare Şayan Kileci’nin biyografisi okundu.

Daha sonra sahneye çıkan İtalya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Yazar - Eğitmen Mehpare Şayan Kileci, kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını üniversite öğrencilerine anlatan Kileci, eğitim dönemini askerliğe benzeterek İngiltere’de yaşadıklarını öğrencilere şu şekilde anlattı; “Röportajlarda ben askerliğimi İngiltere’de yaptım diyorum. 2,5 yıl çok zor bir dönem geçirdim. Bütün zorlukların sonunda okulumu da bitirdim, eğitim süresince de birçok deneyime de sahip oldum. Para kazanmanın kıymetini hayata atılmadan bilemezsiniz. O yüzden ne olur kulağınıza küpe olsun. Okurken de çalışın. Yaz tatillerini mutlaka iyi değerlendirin. Bitirme tezim Türkiye’deki şirketlerle ilgili bir konuydu ve  tezimi bitirip diplomamı alınca Türkiye’deki 11 büyük şirketten iş teklifi aldım. Bunlardan birini seçtim ve İstanbul’da kariyerime başladım.  Buda gösteriyor ki her cefanın bir sefası var. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil. Her şeyin mutlaka bir sebebi var.”

Yazar-Eğitmen Mehpare Şayan Kileci, Gaziantep’te sen İtalyanca mı biliyorsun diye gelişen bir sohbetin ardından 6 ay sonra kendisine İtalya Fahri Konsolosluğu teklif edildiğini ve bu teklifi de onurla kabul ettiğini ifade ederek, “Hiç çabalamadan aldığım bir görevdi, fakat geriye dönüp baktığımda daha önceleri ne kadar çabaladığımı hatırladım.” diye konuştu.

İtalya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Yazar-Eğitmen Mehpare Şayan Kileci’nin konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitler Amfisi’ni dolduran öğrenciler arasından iki öğrenciye çekilişle kitap hediye edildi. Çekilişi Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un eşi Sevilay Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın eşi Kudret Gökduman yaptı.

İtalya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Yazar-Eğitmen Mehpare Şayan Kileci’ye konferansın sonunda Teşekkür Belgesi’ni ve çiçeği Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk takdim etti.

Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un eşi Sevilay Coşkun, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Türk ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın eşi Kudret Gökduman Üniversitemiz Celil Atasever Oyuncak Müzesi’ni gezdi.