OKÜ Merkez Kütüphane Çalışma Saatlerini Güncelledi

Rahat, sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırma yapmak için Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin daha verimli ders çalışmalarını ve performanslarını artırabilmelerine imkân tanıyan Merkez Kütüphanemiz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin ikinci yarısında (Bahar döneminden itibaren) kütüphanemizin açık kalma süresini hafta içi 24:00’e kadar, 7/24 salonları ise 24 saat açık (Haziran 2015'den buyana açıktı) olacak biçimde kullanıcılarının hizmetine sunuldu.

Üniversitemizin eğitim – öğretim ve bilimsel faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla; her türlü bilimsel materyali sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak üzere kurulmuş olan Üniversite Kütüphanemiz;  amaçlarını gerçekleştirmek üzere gereken her türlü bilgi ve belgeyi sağlayıp,  bilgi ve belgeleri bütün araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına sunulacak şekilde düzenlerken, aynı zamanda bilgi kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmayı sağlamak amacıyla her düzeydeki kullanıcıya kurum içinde ve dışında  24 saat hizmet veriyor.

Kütüphanemizde basılı kitap olarak  63.421, (MYO’larla birlikte ~69.035 adet basılı kitap), 163.505 elektronik kitap (Abonelik modeli), dergi sayısı ise  (elektronik ortamda-TUBITAK-EKUAL desteği ile ) 23.623 adet, 1.220 konferans bildirisi, 3.341 standart sahibidir. Toplamda 35 adet veri tabanına abonedir. ( Abone veritabanlarımız için tıklayınız... )

2017 yılında 339.359 kişinin faydalandığı, 30 bine yakın ödünç kitap (basılı) alınan kütüphanemiz 14723,29 m2’lik kapalı alanıyla Türkiye’nin ve bölgenin en büyük kapalı alana sahip, hizmet çeşitleriyle bir Yaşam Merkezi olma özelliğini barındırıyor. Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde 16 adet grup çalışma salonu, 34 adet karel (tek kişilik) çalışma odası, 100 kişilik 2 eğitim salonu, 3 adet bilgisayar salonu, 12 ve 25 kişilik toplantı salonu, Reserv yayınlar salonu, 5 adet okuma salonu, 130 kişilik 7/24 okuma salonu, 125 kişilik konferans salonu ve en ince ayrıntısına kadar bilişim alt yapısına sahip, binanın her noktasında kesintisiz internet hizmeti olan mükemmel bir eğitime destek yuvasıdır.

Koleksiyondan da anlaşılabileceği gibi bir kütüphane dermesinde çok çeşitli yayınlar bulunmaktadır. Ayrıca, bilimsel yayınlarda elektronik biçimin oranı gittikçe artmaktadır. Diğer taraftan, hiçbir kütüphanenin kendi başına tüm yayınlara sahip olmasının mümkün olmadığı anlaşılmış, sahip olma yerine “erişim” anlayışı ön plana çıkmış ve Üniversitemiz bu anlayışı desteklemektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Başta Üniversitemiz öğrencileri, idari ve akademik personeli olmak üzere bölge halkının Merkez Kütüphanemizden en sağlıklı bir şekilde yararlanabilmesini için 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminin ikinci yarısından itibaren Hafta içi saat 24:00’e kadar saat açık olarak hizmet sunacağız. Özellikle öğrencilerimizin tasarruf bilinciyle talep edecekleri tüm yayınları almak, evleri yerine kütüphanemizde zaman geçirmeleri ise bütçelerine ısınma giderlerini yarıya indirgemede bir yöntem olarak öneriyoruz. Tüm araştırmacıları, kitap ve okuma meraklılarını, akademik çalışma yapanları ve ders çalışmak isteyen öğrencileri Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’ne bekliyoruz” diye konuştu.